RebeccaRuthfotografie

Portretshoot Daphne //

Bijgewerkt: 17 dec 2018


“Ik heb allemaal verschillende kleren meegenomen hoor”, zegt Daphne als ze mij thuis op komt halen. Dat blijkt wel als we de kofferbak van haar auto openen. Verschillende truien, vesten, broeken, schoenen en shirtjes komen tevoorschijn en zelf heeft ze al een heel leuk jurkje aan. We hadden van tevoren al wat setjes uitgezocht, maar hé, beter te veel dan te weinig, toch? ;-) Zelfs de prachtig gekleurde bos bloemen die ze net gekregen had van haar vriend, wordt uitgeladen. Met vaas en al. De locatie is voor mij op loopafstand, maar zonder auto hadden we het allemaal niet mee kunnen nemen.


Met de spullen lopen we over het pad naar de locatie, gelukkig maar een klein stukje. Het is begin oktober, de zon schijnt fel, maar begint toch al iets te zakken. Precies wat ik had gehoopt: shooten in het gouden uurtje dat zo gaat beginnen. De temperatuur is perfect, niet te warm en niet te koud. We zijn op een grote open vlakte, naast een aantal weilanden waar paarden en koeien staan. Het veld is omringd door een schelpenpad en aan de achterkant staat een grote rij struiken en bomen die zorgen voor een beetje schaduw. Er lopen hier vaak honden over het veld lekker uit te razen, maar nu is er nog helemaal niemand. In de zomer is het gras hier lekker hoog. Er is al gemaaid, op een langwerpig stuk na. Perfect voor ons!


Net naast het hoge gedeelte staat een stuk met felgele bloemen. Ik denk dat deze er speciaal voor ons staan, want wat matcht dit heerlijk met de gouden zon die er inmiddels al is! Daphne mag er van mij middenin gaan zitten. Op een gegeven moment ben ik even wat foto’s aan het checken op mijn cameraschermpje en zie ik Daphne in mijn ooghoek een bloemetje plukken. Nou ja… Het bloemetje komt er met wortel en al uit en dat zorgde meteen voor hilariteit. Kunnen we het straks weer netjes terug stoppen in de grond.


Na een aantal verschillende settings geprobeerd te hebben, is het tijd voor… Andere kleren! En laten we vooral ook niet vergeten dat de bos bloemen vastgelegd moet worden nu het zonnetje er nog is. Want wat gaat zo’n uurtje snel als je plezier hebt met elkaar.


Ik wilde ook nog graag even gebruik maken van het schelpenpad. Daphne trekt weer een ander shirt aan én neemt haar hoedje mee. Kijk even hoe goed dat haar staat! Dit zijn toch wel mijn favoriete foto's van deze shoot.Ik heb nog één laatste idee dat ik graag wil proberen, maar wat vooral voor veel gelach heeft gezorgd. De zon is inmiddels onder, het wordt al snel wat donkerder, dus we besluiten dat het wel goed geweest is zo. We lopen voorzichtig kijkend terug over het veld om onze spullen te verzamelen. Er komen ook steeds meer mensen langs die hun honden hier uitlaten. Gelukkig voor ons zijn we nergens hondendrollen tegengekomen. Dat was toch iets minder leuk geweest :-)


Wat is jouw favoriet uit deze serie?

Dank je wel voor het lezen en tot de volgende blog!


27 keer bekeken0 reacties
  • Grijs Facebook Icon
  • Gray Pinterest Icon
  • Gray Instagram Icon

©2018 Rebecca Ruth fotografie